PANIK I SOCIETETEN!

Har försökt att förkovra mig med lite kvalitetsläsning efter att nån i släkten glömt kvar en bunt veckotidningar här i påsk. Det är sannerligen sensationella sanningar som står där och jag tror naturligtvis på varenda ord.

IMG_5162

Foto: Victoria Krusell

Rubriker och artiklar som Glada Gotland bara kan drömma om – vem och var är Gotlands svar på denna ”sunk”, sugen som bara den att starta skvallertidning… G a l n a  Gotland är säkert snart ett faktum!?

IMG_5164

Foto: Glada Gotland

Dessutom är det PANIK I SOCIETETENstackars lillprinsen har bröllopsbekymmer och skall bröllopsnatten utföras med eller utan skägg!? Allt finns i svettigt spännande läsning där hela hans prinsliga stab har fått panikångest.

IMG_5166

Foto: Galna Gotland

Själv kan jag dock lugnt sitta kvar i läsfåtöljen – jag lär knappast bli bjuden. Inte ens prinskorv blev jag bjuden på påskbordet.

Tur att det då finns så mycket mer matnyttigt här i dessa vackra veckotidningar… mäktigt mättande må jag säga!

Glada Gotland Granskar (!) och genom Tidnings Statistik (TS) Mediefakta får vi fram hur stor upplagan är bland de aktuella alstren som jag nu fått förmånen att gratisbläddra i!

Nej jag är inte ensam även om en del tappar rejält i upplaga och säkert smygläses både här och där. TS-siffrorna från 2014.

  • Hänt Extra 120 700 exemplar (-1900 från föregående år)
  • Svensk Damtidning 137 500 exemplar (-7100 från föregående år)
  • Året Runt 135 200 exemplar (-9500 från föregående år)

Ovanstående upplagor gäller papperstidningar som utkommer med cirka 52 nummer per år!

Nästa gång kollar vi in lite lokalt pappersprassel – försvinner de i det digra utbudet i tidningshyllan och blir osynliga på riktigt!?

IMG_5157

Foto: Glada Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *