Wow vilken Show!

Att befinna sig på Kneippbyn en solig sommarkväll är som att hamna i ett annat land, ett lekland och ett vattenland men även i ett härligt litet samhälle med olika sätt att skönt koppla av samt sova över med alla dess bekvämligheter som du behöver i stuga eller annan typ av camping.

När nu leken och vattenplasket går till kvällsvila men du fortfarande är sugen på sällskap med god mat & dryck samt kanske lite musik därtill så finns bot av yppersta klass!

Solsidan, ja så heter passande krogen som ligger med en hänförande utsikt samt anor långt tillbaka i tiden med rotunda som sedan början av 1900-talet roat både trevliga turister och glada gotlänningar som vill ha sig ett soligt sommarnöje!

IMG_6298

Kvällens värd Bobo, hälsade oss artigt och entusiastiskt välkomna men fick ha fusklapp för att alla ”knepiga” nätadresser skulle sitta rätt i talet. Hans mycket flitiga och duktiga personal har under tiden trollat fram en för ögat och gommen god buffé som kommer sitta somrigt fint för alla kommande gäster.

IMG_6297

Så serveras en härlig show och jag säger wow efter ha fått härligt matigt smakprov av de riktigt duktiga artisternas förmåga att leva sig in både i soul, rythm & blues och de tar med dig på en liten historielektion med glimten i ögat och lotsar oss genom klassiska artister som betytt så mycket för musikens grund. Med egen äkta feeling!

IMG_6310

Som dessert fick vi svensk musik från toppar till dalar som var lätt att lekfullt tralla med i. Här har hela familjen chans och den här föreställningen gläder verkligen stor som liten – den har ju ett spann från Vikingatid till dags datum så även mormor, farfar etcetera kan njuta gott av! Dessutom vara med och tävla i att hitta rätt refräng med mera!

IMG_6329

Innan jag själv bekvämt tog cykeln hem till Visby igen bara några trevliga tramptag ifrån detta utbud så sade jag Tack und Aufwidersehen även till solen som försökte gömma sig bakom sommarens sista moln. Det blev i alla fall en fint färgsprakande final!

IMG_6325

Jag säger grattis till de som väljer denna krogshow i sommar – dessutom lite levande ljus, glitter & glamour piggar ju alltid upp!

IMG_6320

Och showgruppen fick upp oss i publiken vid ett antal tillfällen för stående ovationer… alla ville ha bilder och lite mera…av allt!

IMG_6348

Vad ger Glada Gotland oss för betyg… hur många fingrar kan jag sträcka upp?

IMG_6322

Jag säger strålande glad så här:

 Kneippbyn Solsidan får gärna låna löpsedeln här!

IMG_6362

PSSSSST: Här kan du läsa mer fakta om krogshowen som är uppdelad i en Motown del samt The Mix och vilka dagar som gäller för de olika upplagorna – se till att ta dig tid att gå på någon av dem och gör även din sommar extra glad!

http://www.kneippbyn.se/mat/restaurang-rotrundan/

Samtliga foton: Glada Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *