Upptrappat i Uppsala!

(Del 2 i reseskildring från Uppland – del 1 hittar du här:

https://www.gladagotland.se/nojon/upplyst-i-uppsala/ )

Vad gör du om du nu inte i Uppsala blir insläppt i de fina salongerna eller i nåt av alla sällskap samt Nationer som så stolt vajar med sina flaggorna både här och där!?

IMG_4952

Inte ens en Göteborgsvits samt påståendet att det är jag som ÄR Osborne gick hem  och visade sig gångbar nu när Visby Betty nobbat.

Tur att de två tornen inte dömde mig så hårt utan jag fick hela tiden fritt flöde att titta på dem så mycket jag ville – nackspärrar kan vara befriande vackra!

IMG_4909

Går ner till Fyrisån och söker tröst samt trappar upp humöret och förstår att de faktiskt finns de som har det betydligt svårare än jag att ta sig in, upp och fram i livet. Ser en även hel del andra turistande EU-medborgare skramla å famla runt bland oss som har hjärtat kvar.

Slutar darra som ett asplöv och blir fjälligt glad när jag ser att landskapsfisken fått fina hjälpande steg för framtida lekfull fortplantning.

IMG_4905

Fisk är dessutom gott och känner att det nu kurrar till i magen så det blir dags att planera middag – men eftersom det här med studentrabatt inte funkar för gammal gubbe som dessutom bara tagit Realexamen och nästan blivit lika grå som den då aktuella mössan så får lämpligare ställen forskas fram:

IMG_4929

Men inte blev jag insläppt här heller – trots naturligt seniorleende samt vattenkammad lugg efter å-stänk, men jag ser nog ännu allt fööör ung ut.

Men bot och bättring fanns snabbt, dock ej runt kvarteret, nej det krävdes tripp runt halva jordklotet. Men det var det värt!

IMG_4959

Varmt här så in i he… så svetten lackade… då är det smuttigt svalkande gott med en paraplydrink, eller hur S, fast lite rädd blev du nog allt när åskan gick!

http://www.kohphangan.se/uppsala/

Mätta och belåtna och nu än mer sugna på sevärdheter och visst fanns det lika färggranna byggnader som matchade den asiatiska drinkarna samt maten i sin fasadfina färgprakt:

IMG_4907

Vänligt vackert vinglande promenadstråk som inbjöd till stressfritt strosande och visst knoppas våren villigt här också!

IMG_4912

Men varför har kungen parkerat sin båt här så vingligt farligt uppströms!? Måste säkert vara nåt sofistikerat blött studentspex, jo jag ser att Linnéa ler med hela skrovet!

Fler fakta och riktigt fint flytande UPPgifter om allt från denna aktuella destination hittar du lätt här:

http://www.destinationuppsala.se/

IMG_4904

Men Uppsala i all dess ära – börja bli dags att åka ”hem” till Knivsta igen och kolla ställningen mellan Maja v/s tulpanerna – men för att göra detta måste vi först passera Danmark, varför inte, vi gillar ju att resa och röra på oss internationellt!

Sveriges enda kyrka som serverar smørrebrød istället för oblat ligger strax søder om slätten – för hungrig på äventyr det är jag ständigt! Dejligt! ♥

Danmarks kyrka

https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=642372

Bara nu inte nån pilsk kyrkoherde vaknar till liv som blivit inspirerad av Dansk Gladporr  – men han har väl bytts ut till munkliv med en glänsande gloria samt fått en förlåtande välsignelse för sina styva besvär för länge sedan … men kanske bäst att fråga en from Fast pålitlig hand först…!?

Kyrkoherden 2

ϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖϖ

Nästa gång på denna RESliga sida –  bara för nöjes skull –  ett riktigt fyllig rapport från Knivsta Centrum som bjuder på både aktiva och passiva överraskning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *