Bob är på väg hem till mig istället.

Rubriken här är ingen nyhet egentligen. Bob har besökt mig ofta där hemma där jag haft min musikkälla och har liksom aldrig spårat ur…

…nja även om jag personligen mindre gillade hans kristna Saved budskap så respekterar jag förstås hans frihet att bli frälst. ”När fan blir gammal så blir han religiös” – sa alltid min far, så är det kanske Bob!

Nu är det ju inte personliga besök av Herr Zimmerman som gällt, men artisten Dylan har uppträtt musikaliskt ganska så ofta genom mina musikår, allt sedan han debuterade på skivscenen. Det var ord och fina visor!

Mitt instrument var triangel, hans var tamburin och med lite hammond därtill så blev harmonin sååå fin. Vi rullade festligt fint fram i glamgränderna – och vi var egentligen aldrig ensamma, fråga Jimi!

Men tiderna förändras och allt möjligt annat kom in i livet, men musiken och ordflödet släppte aldrig. Okej jag har personligen varit en riktig ordbajsare mellan varven men den stora poeten kunde lägga orden till rätta så de betydde så skitmycket mer i min egen självömkan.

Jag har aldrig upplevt Bob som förmer utan bara en vän som ju uttryckt det jag ibland knappt haft ork att tänka, det har stärkt mig i några svåra stunder. Healing with a feeling.

Dylan har också fått mig stundtals att agera & engagera mig och slåss för något fint för mänskligheten. Många vänner håller med!

Poesin och prosan är ju ingen mystisk, det är fina ord som skapar skön stämning. Förtrollande hur han trollat ihop det.

Men även komplett tystnad är nyttigt – fast göra något fult och fly i smyg är nog inte min medicin. Har lärt mig att lyssna och tala samt agera när kroppen och sinnet säger så.

Egentligen skiter jag i nu alla fjantskriverier om varför en person inte dyker upp efter ha blivit fint ärad med ett nobelt pris.

Hos mig har han ju fått priset för så länge sedan men inte fasen blir jag förbaskad – här är han ju livslevande så fort jag sätter på musiken.

Ja låt vinden fortsätta blåsa Bob…

…du behövs mer än någonsin – hemma hos oss alla!

PSSST: Bob Dylan vinjettmålning från artisten själv!

banner

http://www.bobdylanart.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *