”Jag satt i doktorns väntrum, hade ont uti en tå…”

Aj som f.. idag sjunger jag repris på en visa som du kanske har hört mig nynna på förr och läst om i juli här på Glada Gotland. Ja den börjar bokstavligt så som rubriken säger och faktiskt är det sant, ja min klant har fått vänstra stortån duktig blå igen – det gör både gott och ont att gå på Oktoberfest!

Låten i sin helhet kan du lyssna på i sitt knastriga original här – och den heter Kärlek på Lasarett och refrängen säger skönt :

 – ”Uti bröstet dansar mitt hjärta precis som balett…Kärlek på Lasarett”

 

 

Det stämmer också att jag verklig är hos doktorn i dag, men av en helt annan orsak än än blå tå. Det är operation som pågår för att få ordning på blåsan… Hu och puh… många besök och försök har gjorts men nu ska det äntligen kunna ordna sig. Kanske känner ja inte en sådan typ av kärlek som Anna-Lena uttrycker i sin sång – men stor respekt och glädje för all personal som jag mött i mitt eget ”ärende”.  Jag har mötts av proffsighet och intresse för att lösa mitt problem. Jag har blivit sedd och hörd, så det är klart att jag är glad och rörd.

– ”På hjärtat är det inget fel, för det har doktorn sagt…”

 Så har jag också gjort många täta besök där på Visby Lasarett under sommaren, på olika avdelningar, för att kolla framgångarna med läkekonsten hos min granntant som fick ett mycket komplicerat benbrott. Jag måste säga att alla inblandade från systrar till kirurger har gjort ett fantastiskt jobb med och för henne också…hon sjöng då i sängen med i refrängen!

-” ”Det är väl inte konstigt alls om pulsen hastigt slår
När uppe stora ronderna det tre doktorer gå
Och alla är dom charmiga och alla har dom de
av kärlek blir jag feberhet, det tror jag att dom vet”

PS: Granntanten är hemma nu, pigg som bara den, tack vare alla musikaliska ronder!

Om du missade vad jag skrev om skivan förra gången…läs gärna här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *