Möten med moln

Har du tid i ditt liv för att njuta av ett eller fler moln som far så fort men fint förbi där uppe på himlen – tar du chansen i molndansen!?

Försöker de säga dig något!? Nu tänker jag ej på alla metrologiska uttryck vi lärt oss genom väderkartorna på teve – nej mer vad DIN egen fantasi  ser och låter dig följa med… för ett kort kort fluffigt ögonblick!?

Själv kastar jag mig gärna ut bland molnen – oemotståndligt skönt i det rara rosa som här härom aftonen – ser du mig sväva med där uppe!!

Foto: Glada Gotland

Eller som häromdagen på väg i buss mot staden – en fredsfågel flög med länge och önskade mig trevlig Almedalstripp, det blev 

Foto: Glada Gotland

Tänkte då på John Lennon & Plastic Ono Band med Live Peaceplattan från 1969 – allt vi säger är…

Give Peace A Chance

Foto: Glada Gotland

https://www.discogs.com/The-Plastic-Ono-Band-Live-Peace-In-Toronto-1969/master/90416

Ibland ser det dock lite mörkare ut … som om nån försöker snacka ihop sig men glider isär. Känns tungt förstås.

Foto: Glada Gotland

En del är obstinata och formar sig brutalt – de försöker föra sig fint men knuffar sig fram i den fria kärleksfulla molnsamlingen.

Foto: Glada Gotland

Men se så fint Fårömolnet  då visar vägen mot fritt vatten, fritt utrymme på land, fritt solutrymme och låter det svarta hotfulla få måttlig chans att finna bo i våra frihetshjärtan.

Svanarna till vänster på fotot behövde ej välja att glida mellan röd babords- och grönt styrbordsmärke, de valde lätt kärleksvägen.

Foto: Glada Gotland

Men för säkerhets skull får vi tillkalla Pugh igen…  för att även om han stod in i vassen (1969) så var/är molnblicken  lätt och klar!

Små lätta moln
ser jag på din himmel,
din himmel som är blå.
Här är du nu min sommar med
små lätta moln.
Min kärlek har du sommar,
din himmel så blå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *