– ”Sii sipp-isipp-isy-isy-i-sy-syy-syyy-syyyy”

Glada

Skivbacken Pick Up fortsätter att spåra Hett & Etikett/7

Efter ha varit fågelskådare nu under vintern och lyckats locka fram diverse fåglarna till mitt fågelbord, mutade med mat , har det blivit en del prat…eller rättare skrivet en hel del Kviddevitt! Nu har jag bättrat på mina kunskaperna än mer tack vare några villiga vinylskivor som gärna ställer upp och sjunger även när fåglarna är försvunna!

Det är genom Sveriges Radio och deras fantastiskt fullfjädrade utgåvor av Radions Fågelskivor hela 40 stycken med 6 fåglar på varje så snacka om att ha fått full pippitillgång  genom att lyssna på alla dom utan att behöva gå ut i skog och mark själv.

Radions fågelskivor

Jag är glad åt mina två som jag har i mitt singelsortimentet och när nu mina Turkduvor flugit hem på eller till kvällskvisten så kan de i alla fall fortsätta att kuttra tretonigt i mina högtalare! Jag kan ju dessutom lära mig härma dem och ta ett riktigt snack med dem när de återvänder.

Det är dock noga med inställningen på förstärkare vid avlyssning och de viktiga uppspelningsråden säger: Reducera varken bas eller diskant – så jag fingrar inte på rattarna utan låter fågellätet komma ut ”naturligt”!

– ”Sii sipp-isipp-isy-isy-i-sy-syy-syyy-syyyy”

Ja det där var en Liten Flugsnappare  med det passande latinska namnet Muscicapa parva som skivan snappat upp. Så nu tränar jag på det härliga lätet så jag kan hälsa den välkommen tillbaka till den svenska våren för den lilla rackaren har ju varit på solsemester rätt långt söderut, skall ske när jag släpper pickupen och går ut i det fria på fortsatt fågelflukt.

Fågelskivor 003

Skivetikett: Sveriges Radio. Fåglarna inspelade från 1956. Fanns med bok och beskrivningar gjorda av Nils Dahlbeck, Nils Linnman och Sture Palmér.

 

En annan Pippi som kanske borde tränat mer på sång, innan hon försökte få oss att dansa, var Kisatjejen Inger Nilsson som Glada Gotland uppmärksammade i ett prickfritt inslag nyligen. Nu när flätorna blivit för fjantiga och karriären som stark filmflicka försvagades så tittades det förstås på andra möjligheter, genom folk i nöjesbranschen, att försöka rida på hennes fina framgångarna.

Inger är 18 år 1977 och andra populära discolåtar och artister får folk att verkligen bete och ge sig hän sig på discogolvet.

  • Donna Summer
  • Gloria Gaynor
  • Sister Sledge
  • Pointer Sisters…

…med flera discodrottningar – men lilla söta Fröken Nilsson var helt klart bättre på sin sång & dans när hon fortfarande var klädd i Långstrumpor, eller vill du fortsätta dansa till det här!?

Skivetikett: Mariella MAS 151 Utgivningsår: 1977. Producent samt låtskrivare sid A: Hans Edler.

Sid B: ”You´re the one for me”  skriven av Mike Doughan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *