This must be what paradise is like

Jag skrev igår om EP´s Trailer Park som kommer med ett musikalbum som är baserat på gotländska socknar och/eller platser som har upplevts genom låtskrivaren och sångaren Eric Palmqvist ögon. Så personligt fint tolkat av bandet + kör med start i Lojsta.

Eric Palmqwist

https://www.gladagotland.se/uncategorized/hur-later-lojsta/

När jag själv är ute och åker på vår vackra ö så brukar jag också ibland nynna på nån låt, när inte bilstereon eller nyheterna tar över kommandot. Den kan liksom hoppa fram och ger mig extra feeling för stället som jag befinner mig på eller är på väg till.

Det bli som en signaturmelodi för att fullända förväntningarna – som i och för sig funkar även om det är tyst och ”bara” naturen gör sina egna ljud… eller ännu bättre när hon jag har så kär viskar nåt ömt i mitt öra.

Jag skall presentera exempel på några sådana sockenlåtar –  eftersom jag nu själv inte är en kompositör så har jag fått lita på andra som fixat min ljudkuliss. Vi börjar med en klar favoritplats: Holmhällar… och min favoritartist Van Morrison sjunger passande ”So quiet in here”

Foghorns blowing in the night

Salt sea air in the morning breeze

Driving cars all along the coastline

This must be what it’s all about

Oh this must be what it’s all about

This must be what paradise is like

So quiet in here, so peaceful in here

So quiet in here, so peaceful in here

van_morrison-enlightenment(2)

 Efter har rullat en stund på den snirkliga smala vägen mot pensionatsparadiset och jag kliver ut vid gula barackerna, möter den alltid så servicevänliga och glada personalen. Äter gott – tar en klassiker – samt en kaffetår på maten.

Styr sedan stegen genom sanden mot raukområdet med bedårande utsikt till Heligholmen, fiskebodarna och badstranden. Med eller utan blåeld så känner jag mig alltid så kärleksfullt eldig. Galten grymtar galant och rabbisarna leker ikapp med mina känslor.

Midsommar 2012 296

Så blev det också platsen som vi valde, jag och min mysiga M♥ när vi sade JA till varandra och blev ett äkta par. Herr Morrison sjunger sin låt inom mig men mest hör jag slagen av M:s och mitt hjärta, – ”so peaceful in here”.

Midsommar 2012 143

En helt annan plats är kring kusten av Stenkyrka som Janne Bertholdsson så fint tolkat på hans album med det turistisk passande namnet ”Säsongen är kort”… även om vi som bor här året om vet att säsongen är hur lååååååång som helst och kan njutas fullt ut utan prut alla årstider. Och ALLA är välkomna hit närsomhelst, bara så du vet!

Jag gillar verkligen  ”Stenkyrkadar”  som finns på den läckert rosa LPn från 1980. Den brukar dyka upp på diverse loppisar – slå till och köp den, ett fint fynd alla dagar – så trevlig att bara se och tumma på även om du kanske saknar en vinylspelare. Du kanske kan känna sanden kittla njutfullt mellan tårna på naturscenen – även om det foto faktiskt togs på Tofta strand – men den platsen är ju inte fy skam den heller!

Säsongen är kort 008

Här var några av mina låtar som låter mig älska Gotland lite extra. Säkert har du någon egen favorit – låt höra, tipsa gärna om vilken artist och melodi som gör att din favoritsocken/plats får dig att må extra gott!

Jag väntar lyhört på dina förslag – skriv här NU!  ↓↓↓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *