Oavsett form så vill folk alltid veta vad som händer där man bor och lever

 

Mats Pettersson chefredaktör på nätsidan Hela Gotland som får så höga räckviddssiffror – hur känns det?

hela gotland 003

Bra, så klart. Lokal räckvidd är det vi lever för. Och det här är siffror som antagligen är bäst i hela Sverige.

Vi slår bland annat vk.se som annars är den sajt de flesta jämför sig med.

Vi kan läsa i Medievärlden citat:

”Helagotland hade i december en räckvidd på 86,2 procent på Gotland för desktop och mobil. Aftonbladet och Expressen hade där samma månad en räckvidd på 67,4 respektive 55,5 procent. ” (Siffror från Orvesto)

Men du som är fotbollsspelare – visst pratar vi om lite olika divisioner här!? Ett lokalt derby i division 2 mot Allsvenskan!?

Nej. På vår lokala marknad spelar vi i samma division. Vi mäter oss själva lokalt, på samma sätt som vi mäter kvällspressen.

Är det intresset för lokala nyheter i annan form än dyra pappersprenumerationer som gör nyfikenheten så stor på er?

Jag skulle vilja säga att det är intresset för lokala nyheter, punkt. Oavsett form så vill folk alltid veta vad som händer där man bor och lever.

Vissa artiklar är ju låsta för icke prenumeranter, har det inte alls skapat någon irritation?

Hos vissa som inte förstått att det är artiklar som tidigare inte fanns alls på Helagotland.se utan bara i GA och GT. Men på det stora hela har det tagits emot väl.

hela gotland 004

Annonsörerna, privata och företag, finns så klart också digitalt men när det gäller er sida så är det ju lätt att lägga till AD-Block för att ”slippa” detta ”störande moment” – hur kommer ni övertyga annonsörerna att de syns och kunna ta betalt av dem?

Det är en ganska liten del av våra användare som använder adblockers. Men visst, vi har ett kontinuerligt arbete för att hitta nya format att presentera för våra kunder.

Kommer de talande bildreportagen försvinna och är det annat rörligt som gäller på sidan framöver?

Absolut inte. Vi kommer att ha två stycken kompetenta fotografer på Helagotland.se. Snarare ser jag det som att vi kommer göra fler och bättre saker med bilder på olika sätt.

Sist men inte minst – nu finns det fortfarande läsare som ej ännu varit inne på sidan, om du med några kärnfulla ord skulle vilja locka in dem också, vad skulle du säga då?

Vi är störst, bäst och snabbast på lokala nyheter av alla de slag. Vill du veta vad som händer på Gotland är det vår sida du ska besöka.

PS: Så här svarade Mats den 30 november 2015 på Glada Gotlands ”logga in & få mer” frågor:

Få mer av Mats & Co… men bara om du betalar för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *